Суспільство

У Миколаєві родичі загиблого спецпризначенця отримали почесну медаль «Захисник Вітчизни»

Президент Зеленський нагородив посмертно лейтенанта поліції

Цей материал також доступний

Президент України Володимир Зеленський нагородив посмертно лейтенанта поліції Юрія Хижинського медаллю “Захисник Вітчизни” (Юрій Хижинський загинув, коли миколаївські поліцейські потрапили під обстріл росіянами на Херсонщині), а 6 листопада 2023 року почесну нагороду братові правоохоронця вручили начальник обласної поліції Сергій Махно та керівник управління кадрового забезпечення Олег Ключко. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

“Сьогодні для мене велика честь ушанувати героя, який назавжди залишиться у нашій пам’яті. Важко знайти слова, які б могли вас заспокоїти, вгамувати біль від непоправної втрати. Це наша спільна трагедія і біль, які ми розділяємо разом з вами. Від усього колективу поліції Миколаївщини дякую вам за брата-героя. Ми назавжди запам’ятаємо Юрія відповідальною людиною, щирим, доброзичливим, усміхненим та гідним правоохоронцем”, – наголосив начальник обласного главку поліції Сергій Махно.

Юрий Хижинский
Юрій Хижинський

Свій шлях правоохоронця Юрій розпочав у 2014 році, а через чотири роки вже захищав країну у складі роти поліції особливого призначення на сході.

19 січня 2023 року під час ворожого обстрілу деокупованої території Бериславського району окупанти обстріляли зі ствольної артилерії і автомобіль миколаївських поліцейських спецпризначенців батальйону “Тавр”.

Мужньому спецпризначенцю було всього 29 років…

Медаль Юрія Хижинського за особисту мужність, самовідданість, вірність військовій присязі, сумлінне служіння українському народу до останнього подиху поліцейського отримав брат загиблого.

Герої не вмирають, пам’ять про відважного поліцейського не згасне ніколи!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button