Пригоди

Катували цивільних на Миколаївщині: двом окупантам повідомлено про підозру

За скоєні злочини їм загрожує до 12 років ув’язнення

Цей материал також доступний

Двоє російських окупантів підозрюються у жорстокому поводженні, вчиненому групою осіб, з місцевими мешканцями на колишній тимчасово окупованій території Миколаївської області, про що йдеться у повідомленні Відділу комунікації поліції Миколаївської області.

Ідентифікували 22-річного та 41-річного військовослужбовців 126-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади рф, із місцем постійної дислокації у Сімферопольському районі АР Крим, слідчі слідчого управління та фахівці кримінального аналізу обласного главку поліції спільно із співробітниками СБУ за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури”, – акцентував керівник поліції області Сергій Махно.

У ході слідства правоохоронці встановили, що злочини вчинялися у липні 2022 року в одному із селищ Шевченківської громади Миколаївського району, яке тоді було тимчасово окупованим. Підозрювані та інші (наразі невстановлені) військові рф застосовували до семи місцевих мешканців фізичне та психологічне насильство, а також катували їх з метою отримання відомостей про осіб, які чинили опір окупантам.

За сукупністю вчинених злочинів двом окупантам слідчі заочно оголосили про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та іншому порушені законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 438 Кримінального Кодексу України). За скоєні злочини їм загрожує до 12 років ув’язнення.

Нині слідчі готують матеріали для оголошення підозрюваних у міжнародний розшук та для застосування процедури спеціального досудового розслідування, які дозволять суду ухвалити вирок за відсутності обвинуваченого.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button