Суспільство

Відловити 1,5 тисячі собак і котів з вулиць Миколаєва в цьому році, - Центр захисту тварин

Більшість тварин доводиться відпускати на попередні місця перебування

Цей материал також доступний

Миколаївський Центр захисту тварин піклується про безпритульних собак і котів. Тварин відловлюють з вулиць, стерилізують та намагаються знайти для них дбайливих господарів.

Про результати роботи в 2023 році розповіла директорка комунального підприємства Олександра Купінець, – повідомляє Миколаївська міська рада з посиланням на Суспільне Миколаїв.

Наразі в центрі можуть утримувати до 170 тварин одночасно. Наступного року є плани побудувати додаткові вольєри. Тоді ця кількість збільшиться на 50-60 особин. Наразі частину вольєрів на території Центру ремонтують.

Олександра Купінець каже, аби продовжувати стерилізацію, більшість тварин доводиться відпускати на попередні місця перебування після 10-14 днів, проведених в Центрі. Окрім стерилізації, їм роблять щеплення від сказу. Відловити та стерилізувати з початку року вдалося 1,5 тисячі котів і собак.

Але є собаки з агресивною поведінкою, які, можливо, несуть загрозу для людей. Їх залишають на підприємстві та намагаються соціалізувати.

Багатьом тваринам вдається знайти новий дім. Так, протягом 2023 року прилаштували 436 собак і котів. Зокрема, за допомогою волонтерських організацій.

Нагадаємо, що в цю неділю, 5 листопада, у Миколаєві відбудеться чергова акція з прилаштування чотирилапих. Місце зустрічі — Каштановий сквер, початок о 12:00.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button