Пригоди

Рятувальники Миколаївщини отримали від Канади роботизований комплекс для розмінування

Основна перевага його використання — можливість виконання робіт за призначенням дистанційно

Цей материал також доступний

Нещодавно на озброєння миколаївських піротехніків надійшов новий роботизований комплекс DIGITAL VANGUARD–S, переданий для потреб ДСНС за підтримки Уряду Канади.

Як повідомили в ГУ ДСНС України в Миколаївській області, даний комплекс призначений для проведення розвідки та дистанційного знешкодження боєприпасів. Основна перевага його використання — це можливість виконання робіт за призначенням дистанційно, що суттєво зменшує ризики, пов’язані з небезпекою для життя та здоров’я піротехніка під час виконання завдань з очищення території від вибухонебезпечних предметів.

Робот має бездротове і дротове з’єднання в залежності від поставлених задач. Він може працювати без живлення до 5 годин. Використовується під час встановлення зарядів для дистанційного знищення вибухонебезпечних предметів або розвідки місцевості. Має три встановлені камери, завдяки яким оператор може слідкувати за проведенням маніпуляцій, отримує у режимі реального часу чітке та якісне зображення місця проведення робіт. Робот невеликий за габаритами та досить маневровий, що дозволяє використовувати його у важкодоступних місцях.

Така сучасна техніка вкрай необхідна піротехнічним підрозділам ДСНС, які щодня докладають титанічних зусиль для розмінування усіх територій від наслідків збройної агресії з боку російських окупантів, адже сприяє пришвидшенню проведення робіт, а також зменшує ризик для життя та здоров’я самих піротехніків.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button