Пригоди

Наркоділки організували збут психотропів у районах бойових дій на Миколаївщині та Херсонщині

Завдяки співпраці з військовослужбовцями ДБР викрило зловмисників у жовтні 2022 року

Цей материал також доступний

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо злочинного угрупування, яке налагодило постачання наркотиків у прифронтові райони на межі Херсонської та Миколаївської областей.

Організував угрупування мешканець Миколаївської області, який раніше займався наркобізнесом та притягався за це до кримінальної відповідальності, передає пресслужба ДБР. Він вирішив під час воєнного стану поновити свою незаконну діяльність та створити стабільний канал постачання наркотиків у прифронтові райони.

Ділок залучив до справи трьох жителів Березнегуватської ОТГ Миколаївської області.

ДБР встановило, що схема діяла наступним чином:

через послуги кур’єрської служби доставки зловмисник замовляв на вигадані анкетні дані та отримував поштові відправлення з психотропними речовинами «PVP»;
зберігав їх на власному складі та фасував для подальшої реалізації;
передавав наркотики спільникам через «закладки» або напряму іншим членам угрупування для подальшого збуту.
Подільники мали підшуковувати потенційних покупців, у тому числі навіть серед військових. Зловмисники розраховували на їхнє високе грошове забезпечення та перебування у стресових ситуаціях, яке, на думку ділків, спонукатиме воїнів до вживання «зілля».

Завдяки співпраці з військовослужбовцями ДБР викрило зловмисників у жовтні 2022 року. Їх було затримано та взято під варту.

Члени злочинного угрупування обвинувачуються у незаконному придбанні, зберіганні та збуті особливо небезпечних психотропних речовин організованою групою (ч. 3 ст. 307 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

 

 

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button