Пригоди

Мономітинг на Миколаївщині: проводиться службове розслідування щодо дій поліцейських

Правоохоронці були проти проведення акції

Цей материал також доступний

Керівництво поліції Миколаївщини призначило службове розслідування щодо дій правоохоронців під час мітингу. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Під час моніторингу соціальних мереж була виявлена критична публікація щодо дій співробітників Первомайського районного відділу поліції під час мітингу біля місцевої ради.

“На місці масового заходу, у проведенні якого учасникам було відмовлено місцевою владою, правоохоронці здійснювали охорону публічного порядку та надавали роз’яснення присутнім про обов’язкову необхідність погодження таких зібрань під час дії воєнного стану із районною військовою адміністрацією”, – йдеться в повідомленні.

Нині задля перевірки усіх обставин події та законності дій співробітників поліції керівництво обласного управління призначило за цим фактом службове розслідування, яке проводить Управління головної інспекції. За його результатами керівництво ГУНП в Миколаївській області прийматиме подальші рішення.

Як вдалося з’ясувати « Новинам-N », йдеться про одиночні пікети, які проходили по всій Україні 28 жовтня – тоді по всій країні з плакатами вийшли монопікетники, які вимагали від місцевої влади вкладати гроші у ЗСУ, а не на плитку чи реконструкцію стадіонів. У Первомайську також вийшли кілька людей під будівлю міської ради.

Проте, як повідомляє місцевий сайт « Гард.City », правоохоронці були проти проведення акції, посилаючись на заборону під час воєнного стану, незважаючи на те, що до міськради було подано відповідні документи. Монопікетникам погрожували виписати розпорядження.

Під час розгляду почалася повітряна тривога, тож правоохоронці попросили присутніх пройти в укриття, проте воно було закрите. Відповідальна за укриття людина, номер якої був на дверях споруди. Під час телефоної розмови повідомили, що присутні можуть бути «диверсантами», тому укриття так і не відкрили.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button