Пригоди

На Миколаївщині з початку російського вторгнення зросла кількість онкохворих

Найпоширеніші - рак молочної залози та шкіри

Цей материал також доступний

У Миколаївській області зросла кількість онкологічних захворювань за час повномасштабної війни, про що заявив головний лікар Миколаївського обласного центру онкології Дмитро Лагочев, пишуть “НикВести”.

За словами головного лікаря, через відсутність статистики захворювань на рак у 2022 році, наразі медикам важко назвати, в яку кількість збільшилось число хворих в 2023 році. Проте в порівнянні з 2021 роком відзначається зростання випадків злоякісних утворень. Зокрема, рак молочної залози посідає перше місце серед онкозахворювань, з кожним роком кількість хворих на цей вид раку збільшується на 3-4%. Ще одним не менш поширеним в регіоні є рак шкіри.

“Кількість збільшилась. Ми кажемо про всіх пацієнтів, яким ми наразі проводимо лікування. Стосовно того, на який відсоток виросла кількість захворювань, то давайте ми просто будемо відштовхуватись від ситуації, що 2022 рік він не є інформативним, адже населення 2022 року Миколаївської області було зменшено в рази. Тобто ці цифри не є ефективними. Але якщо ми порівнюємо з 2021 роком, то кількість захворювань злоякісних утворень в молочній залозі є на першому місці, і воно кожного разу збільшується на 3-4%. Рак шкіри входить в 5 злоякісних новоутворень, в першу чергу, це є для південного регіону України”, – сказав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button