Пригоди

"Вводимо підчерги", - "Миколаївобленерго" про нові графіки відключень світла

Цьогорічні графіки будуть дещо ускладнені

Цей материал також доступний

«Миколаївобленерго» оновило графіки відключень світла в області цієї зими та додало по три підчерги до кожної з трьох основних черг, про що йдеться у статті «НикВести» «Блекаут-2023: чи готова енергетична система Миколаївщини до можливих нових атак рф».

Графіки відключень світла на території Миколаївської області вже розроблені, повідомив виконуючий обов’язки директора «Миколаївобленерго» Вадим Данилків, однак їх вирішили поки не оприлюднювати, щоб не створювати напружену ситуацію серед населення.

«Ми готові, графіки погоджені. Але на відміну від багатьох наших колег, ми не опублікували його завчасно тільки з тієї причини, щоб не сприймалося так, ніби: «Миколаївобленерго» прогнозує, що від завтра ми будемо без світла і з графіками», — додав він.

У графіки відключень попадають майже усі об’єкти області, зокрема — критичної інфраструктури самого «Миколаївобленерго». Таке рішення насамперед пов’язане з тим, що на одній з критичними об’єктами лінії розташовані до 150 будинків. За умови, що усі ці будинки цілодобово будуть зі світлом, серед інших жителів області може виникати питання несправедливого розподілу електроенергії, пояснює Данилків.

Цьогорічні графіки відключень світла будуть дещо ускладнені, адже кожну з трьох основних черг додатково поділили на три підчерги.

«Це ми зробили виключно для того, щоб мати можливість чергувати споживачів, якщо нам не потрібно економити електроенергію цілою чергою. Відповідно, за потреби ми будемо чергувати: якщо перша підчерга була без світла один день, а наступного ми маємо можливість вимкнути тільки одну підчергу, то це буде вже друга, на третій — третя. Ми не будемо за компанію відключати усіх. Але це все залежить від обстрілів. Ніяких черг чи відключень на сьогодні ми ще не плануємо», — пояснив він.

Загалом графіки відключень світла розроблені наступним чином: дві години споживачі будуть без світла, чотири — зі світлом. Однак з цих чотирьох годин у критичних випадках дві години можуть бути «можливо без світла», пояснив Вадим Данилків. Тобто графік коригуватиметься в залежності від складності ситуації з обстрілами та пошкодженнями.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button