Пригоди

Я бачив смерть, - пасажир рейсу про антисемітськи погроми у Росії

Пасажир рейсу з Тель-Авіва розповів, як під час заворушень в аеропорту Махачкали, їх евакуював російський військовий вертоліт.

«Медуза» наводить зразкове інтерв’ю 26-річного Шмуеля з Єрусалиму, яке вийшло в Ізраїльській газеті «Едіот ахронот» 30 жовтня 2023 року.

«Я їхав у Махачкалу до нареченої. Літак сів о 20:19. З 45 пасажирів на борту — 15 ізраїльтян, у тому числі діти. Багато хто летить у Москву, а в Махачкалі у них пересадка. Нас ведуть на паспортний контроль і просять почекати, бо на вулиці заворушення. Навколо багато поліції.

Раптом ми бачимо, як сотні людей вриваються в аеропорт. Поліція евакуює нас в автобус, а люди біжать по злітно-посадковій смузі і кидають каміння нам услід. Діти кричать, одну дівчинку ранить уламками розбитого скла. Дуже страшно. Автобус петляє по аеропорту, за нами женуть люди, летять каміння. Я зачиняю вікно валізою.

Якоїсь миті натовп зупиняє автобус. Вони входять усередину і кожного запитують, мусульманин він або єврей. Нам щастить, що ізраїльтяни в автобусі говорять російською. Все могло закінчитися тим, що нас би вбили (знаю, що погромники поранили стюардесу). Я не розмовляю російською, але мені допомагає ізраїльтянин, який говорить. Я відповідаю, що я мусульманин, я боюся померти. На щастя, мені вірять.

В автобусі я бачив смерть. Якщо б мені влаштували серйозний допит, вони б зрозуміли, що я ізраїльтянин. Нас рятує поліція. Автобус беруть під охорону. На полі тисячі прихильників ХАМАС. Після четвертої години жаху нас евакуює вертоліт російської армії. Він стріляє в повітря, щоб відлякати натовп, як у бойовиках, а потім везе нас на російську військову базу в іншому місті. Ми там ночуємо, їмо. Хто хоче, летить у Москву, але деякі залишаються»

Нагадаємо, антисемітські мітинги та погроми, що відбулися у столиці Дагестану Махачкалі, викликали великий резонанс у світі. Нагадаємо, що увечері 29 жовтня натовп намагався не допустити посадки літака з Тель-Авіва. Літак змушений був сідати на запасний аеродром. Натовп увірвався на територію аеропорту у пошуках громадян Ізраїлю. Демонстранти скандували “Смерть євреям”

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button