ПолітикаСуспільство

Ілон Маск радить пожертвувати цілісністю України, щоб уникнути Третьої світової війни

Мільярдер Ілон Маск вважає, що військові конфлікти на Близькому Сході та в Україні можуть перерости в Третю світову війну, тому США краще налагодити стосунки з рф і схиляти Україну до припинення вогню.

Про це повідомляє “The Wall Street Journal”.

“Нам потрібно знайти мир в Україні, і я думаю, що нам потрібно відновити нормальні відносини з росією”—зазначив Маск

Виступаючи на онлайн-дискусії на своїй платформі X 23 жовтня, Маск висловив думку, що “політика США змушує росію вступати в союз з Іраном і Китаєм”, а альянс росії, Китаю та Ірану може перемогти Захід у глобальному конфлікті.

На думку власника SpaceX і Tesla, жорстка конфронтація з Китаєм і росією була б катастрофічною для США, адже росія з її багатими сировинними ресурсами і Китай з його “феноменальним промисловим потенціалом” – це грізна комбінація.

Маск вважає, що “на карту може бути поставлено саму цивілізацію”, тому пріоритетом політики США має бути “уникнення Третьої світової війни” і недопущення ситуації, коли “регіональний конфлікт швидко переростає в глобальний”.

Під час дискусії у Spaces Маск висловив думку, що в окупованих росією “російськомовних районах України” немає антиросійського повстанського руху, натякаючи на те, що нинішні лінії контролю можуть бути перетворені на лінію припинення вогню або постійний кордон.

На думку Маска, припинення вогню можливе, бо немає сенсу примушувати регіони, які “хочуть бути частиною росії”, бути частиною України. Він переконаний, що частина окупованих росією територій справді хочуть бути російськими.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button