СуспільствоТема дня

Миколаївці обурені намірами Сєнкевича розташувати Алею слави на честь загиблих воїнів "на задвірках" міста

"Меморіал Героям має бути виключно у центрі Миколаєва", - впевнені містяни

Цей материал також доступний

В багатьох містах та селах України вже з’явилися Алеї слави, де місцеві мешканці віддають шану загиблим за свободу країни воїнам, встановлюючи портрети з короткою біографією тих, хто пішов боронити рідну землю від російських загарбників і поклав свої голови в цій запеклій боротьбі. Родичі та друзі загиблих в російсько-українській війні миколаївців також хочуть увічнити пам’ять своїх Героїв.

“Поспілкувався з журналістами про створення в Миколаєві меморіального комплексу на честь захисників України”, – повідомив міський голова Олександр Сєнкевич 21 жовтня 2023 року. На питання: “По всій Україні проектують Алеї слави наразі. І в Миколаєві вона також має з’явитися. Чи є розуміння, де саме, і коли це саме буде?” Сєнкевич відповів:

– Ми розглядаємо цю Алею слави на вулиці Херсонське шосе, там де ви сьогодні бачите білий паркан, навпроти старовинного кладовища, навпроти зоопарку… Зараз вже готовий ескіз, далі потрібно ще буде створити проєктно-кошторисну документацію, і, власне, найближчим часом, я думаю, Управління культури міськради продемонструє цей ескіз, як він буде виглядати, і миколаївці зможуть запропонувати якісь там зміни чи ідеї, що буде краще…

Небайдужі миколаївці дуже гостро відреагували на пропозицію щодо розташування Алеї слави “на задвірках” міста. Так, наприклад, Дмитро Рябченко написав у соцмережі “Фейсбук”:

“Миколаївці, знову чергова махінація від міської влади. Меморіал загиблим на війні воїнам хочуть встановити на Херсонському шосе. Не в центрі міста, де воно ОБОВ’ЯЗКОВО повинно бути – а мало не на краю міста… Вважаю подібне неприпустимим – і впевнений, що меморіал Героям має бути виключно у центрі міста! Прошу підтримати! В самому серці міста має бути пам’ятний меморіал! Ми це будемо визначати, а не вони!”

В цьому обуренні активіста підтримало багато місцевих мешканців.

Нагадаємо: ще в квітні 2023 року Олександр Сєнкевич розповідав:

“Якщо ми кажемо про Меморіальний комплекс (на честь загиблих героїв російсько-української війни), ми бачимо місце створення цього меморіального комплексу в районі вулиці Херсонське шосе. Там ми бачимо білий паркан, який стоїть, там можна його прибрати та надати йому вигляд цивілізованого меморіального комплексу… Ми хочемо зробити головний комплекс саме в цьому місці, а на кожному кладовищі – окремі сектори”.

Читайте також:
Один – в Корабельному: оголошено конкурси на проєкти меморіалів воїнам-захисникам

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button