Суспільство

5 тисяч звернень: у Миколаєві в 2023 році збільшилася кількість побутових травм серед дітей

Усе літо травматологічне відділення працювало з перевантаженням

Цей материал також доступний

У 2022 році до травматологічного відділення Миколаївської обласної дитячої клінічної лікарні звернулися майже 3 500 пацієнтів. Станом на жовтень 2023 року травматологи отримали вже понад 5 000 звернень. Більшість дітей травмується вдома, коли залишаються без нагляду дорослих.

Про це в ефірі ТРК “Март” розповів головний лікар Миколаївської обласної дитячої клінічної лікарні Олександр Пліткін, передає Суспільне.

Зі слів Олександра Пліткіна, влітку 2023 року травмпункт лікарні був перевантажений.

“Ми аналізували звернення дітей до нашої лікарні, хочу зазначити, що в 2022 році близько 3 500 дітей зверталися до нашого травматологічного пункту. З різними видами травм — це й мінно-вибухові й побутові травми, травмування під час автоаварій, опіки тощо. А в 2023 році, ще рік не завершився, а вже звернулося фактично 5 тисяч дітей. Усе літо травматологічне відділення працювало з перевантаженням”, — розповідає головний лікар.

Лікар зазначає, у 2023 році фіксують велику кількість побутових травм, пов’язаних з тим, що діти часто залишаються без нагляду дорослих.

“Діти перебувають вдома наодинці, коли батьки на роботі. Неодноразово зверталися до нас із травмами після будь-яких фізичних вправ вдома: стрибнув з дивана, перекинувся, вивихнув шийний хребет, вивихнув руку і так далі”, — каже Олександр Пліткін.

За словами Олександра Пліткіна, батьки повинні більше уваги приділяти дітям.

“Спостерігаючи за дітьми за сім’ями, які у нас перебувають у лікарні, то звичайно, треба більше уваги дітям приділяти. Мабуть, долучати їх до літератури та читання. Напевно, просто більше контроль має бути за дитиною. Якщо дитина залишається сам на сам вдома, то у дітей, як правило фантазії дуже багато, ось вони фантазують”, — говорить лікар.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button