Пригоди

Хотів бути старостою при росіянах: мешканця Миколаївщини судитимуть за держзраду

Він усіляко підтримував дії представників зс рф

Цей материал також доступний

Миколаївська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 46-річного мешканця Миколаївського району у державній зраді, колабораційній діяльності та пособництві державі агресору, про що повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що обвинувачений, під час тимчасової окупації с. Вавилове Шевченківської територіальної громади Миколаївського району, усіляко підтримував дії представників зс рф. Держзрадник супроводжував колони військової техніки зс рф, вказавував їм вигідні позиції для розміщення неподалік села, забезпечив розміщення віськовослужбовців зс рф на території місцевого сільськогоподарського підприємства. Крім того, вказав ворогу діючі та колишні позиції військовослужбовців ЗСУ.

Також він забезпечував окупантів продуктами харчування, водою, дровами, паливом, надавав інформацію про наявність інших матеріальних ресурсів у односельців, організовував проведення зборів мешканців села, на яких представники зс рф доводили свої вимоги та правила, закликав місцевих мешканців підтримати дії держави-агресора, підбурював узяти владу у селі у свої руки, змістивши діючого старосту, не приховуючи наміру бути призначеним на цю ж посаду окупаційною владою.

Крім того, надав представникам зс рф інформацію про односельців з проукраїнською позицією та патріотичними поглядами, представників тероборони, що у подальшому призвело до їх захоплення, незаконного позбавлення волі представниками зс рф та допитів із застосуванням побиття.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Миколаївській області.

За вказані злочини зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button