Пригоди

У Миколаєві немає реєстру зелених насаджень, а інвентаризацію не можуть провести через брак коштів

Законодавством не передбачено створення такого реєстру, однак інвентаризацію треба проводити

Цей материал також доступний

У Миколаєві відсутній реєстр зелених насаджень, через що загальна кількість дерев у місті є невідомою. У Департаменті житлово-комунального господарства зазначають, що на проведення інвентаризації потрібні кошти, тому наразі це питання “не на часі”. Про це повідомив заступник директора Департаменту ЖКГ міської ради Ігор Набатов під час пресконференції, – передає видання “НикВести”.

Раніше повідомлялося, що у Миколаєві до кінця року заплановано знесення 144 дерев, вже знесено цьогоріч 632 дерева. Повідомити, скільки по місту залишилось дерев на підприємстві не змогли, адже у місті немає реєстру зелених насаджень. У коментарі журналістам Ігор Набатов зазначив, що законодавством не передбачено створення такого реєстру, однак інвентаризацію треба проводити.

За його словами, робота з інвентаризація зелених насаджень у місті розпочалась, але її досі не завершено.

“Діючим законодавством не передбачено створення такого реєстру. Є правила утримання зелених насаджень, які є Конституцією утримання зелених насаджень України, але не передбачено створення такого реєстру. Є необхідність проведення інвентаризації зелених насаджень, це дійсно так, вона передбачена діючим законодавством. Вона проводилась і департаментом ЖКГ в свій час. Коли ці функції було передано до КП “Миколаївські парки”, то вони повинні продовжити цю історію, але, нажаль, це коштує грошей. “Миколаївські парки” отримали свій статус фактично в режимі воєнного стану — с 1 лютого 2022 року. Тому, як кажуть, не на часі”, — повідомив Ігор Набатов.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button