Спорт

Українець Болюх увійшов до числа найкращих юних спортсменів Європи

Стрибун в воду висловив подяку своєму народові

Цей материал також доступний

В рамках Генеральної асамблеї Європейських олімпійських комітетів (ЕОК) були названі імена власників XII Премії Петра Нуровського. Український стрибун в воду Кирило Болюх (м. Київ) зайняв 4-е місце за підсумками фінального голосування за звання кращого юного атлета в літніх видах спорту в Європі.

Про це йдеться на офіційному сайті організації.

“Я вдячний за підтримку Європейських олімпійських комітетів. Сьогодні я можу стояти тут перед вами завдяки допомозі, яку отримала українська збірна після того, як 24 лютого 2022 року в нашу країну прийшла війна. У 2022 році я завоював дві срібні медалі на чемпіонаті Європи, в цьому році став дворазовим чемпіоном Європейських ігор. Це нагороди для українського народу, який, незважаючи ні на що, залишається сильним і непохитним і мотивує і мене йти вперед!”, – цитує Кирила прес-служба НОК України.

Перше місце розділили між собою представник Туреччини Кузей Тунчелі (Плавання) і німкеня Дар’я Варфоломєєв (Художня гімнастика).

У цьому сезоні 16-річний спортсмен став срібним призером ЧС в синхронних стрибках з 10 м вишки і чемпіоном Європейських ігор в парі з Олексієм Середою (10 м вишка). Також Кирило завоював золото в синхронних стрибках з 10 м вишки змішаних пар разом з Ксенією Байло. Олексій і Ксенія – родом з Миколаєва.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button