Суспільство

Застосування сили, затримання, зупинка транспорту: у ТЦК розповіли, що заборонено робити їхнім співробітникам

Перелік достатньо великий

Цей материал також доступний

Речник Полтавського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки майор Роман Істомін в інтерв’ю “Телеграфу” відповів, що заборонено робити співробітникам ТЦК СП.

“(Заборонено – прим.) застосовувати силу до того, хто відмовляється розписуватися у повістці: утримувати його, бити. Заборонено затримувати особу і проти її волі доставляти у поліцейський відділок чи в ТЦК у разі відмови від повістки або після її вручення.

Вони не мають права забирати документи, телефон, заходити на приватну територію без поліції і без підстави. Також не мають права зупиняти громадський транспорт та інші засоби пересування з метою роздачі повісток. Хоча на блокпостах у разі потреби перевірити документи водієві можуть вручити повістку.

Цьогоріч у Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки були внесені правки, які дозволяють вручати повістки військовозобов’язаним не тільки в межах ТЦК, де вони стоять на обліку, а в будь-якому місті, районі чи області України”, – зазначив він.

Також він зазначив, що повістка вважається врученою лише тоді, коли вона підписана громадянином, якому адресується.

“Залишена у поштовій скриньці, передана через родичів, сусідів тощо повістка не має юридичної сили”, – додав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button