Пригоди

На Миколаївщині аудитори виявили порушень у закупівлях на понад 653 мільйони гривень

З січня до вересня 2023 року аудитори провели 286 контрольних перевірок

Цей материал також доступний

Аудитори здійснили моніторинг закупівель проведених держустановами Миколаївської області та виявили численні порушення, про що повідомили в Управлінні Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області.

З січня до вересня 2023 року аудитори провели 286 контрольних перевірок. В результаті були виявлені порушення чинного законодавства, що призвели до фінансових втрат на 55 мільйонів гривень. Аудиторам вдалося повернути до бюджету лише частину втрачених коштів у сумі 38,8 мільйона гривень.

«Моніторингами встановлені порушення у сфері закупівель на загальну суму понад 653 млн грн. За результатами проведених моніторингів замовники відмінили торги по 23 процедурам на суму 26 млн грн та розірвали 36 договорів на загальну суму 83,8 млн грн», – йдеться в повідомленні Держаудитслужби.

Частину матеріалів перевірок передано поліції, яка відкрила щонайменше 7 кримінальних проваджень. В результаті три службові особи отримали підозри у вчиненні кримінальних правопорушень. Ще 19 посадовців притягнули до адміністративної відповідальності та зобов’язали сплатити чималі штрафи.

Варто додати, нещодавно прокуратура втрутилася у закупівлю підрядних робіт щодо реконструкції в Одесі аварійного скиду від каналізаційно-насосної станції до Чорного моря. Зокрема, Управління капітального будівництва Одеської міської ради змусили розірвати договори про закупівлю. Як наслідок – підприємство переможець тендеру, що наближене до мера міста Геннадія Труханова, втратило близько 700 мільйонів гривень.

Обласна прокуратура виявила в тендерній документації численні порушення, а саме фірма-переможець не надала документи про обладнання, матеріально-технічну базу та кваліфікованих працівників. Управління капітального будівництва міської ради Одеси у відповідь на звернення прокуратури розірвало договори зі скандальною компанією «Ростдорстрой».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button