Пригоди

Шахрайка ошукала мешканку Миколаєва на 83 тисячі гривень

Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі

Цей материал також доступний

У неділю, 1 жовтня, до Миколаївського районного управління поліції звернулась мешканка обласного центру з заявою про те, що невідома особа заволоділа її коштами, повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

“На мобільний телефон 36-річної потерпілої зателефонувала незнайомка, яка представилась працівником банку, та повідомила, що нібито з карти заявниці намагаються здійснити оплату покупки в інтернеті. Під приводом захисту її банківської карти від шахрайських дій псевдо-банкір заволоділа її грошовими коштами у сумі 83 тисячі гривень. За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання до дванадцяти років позбавлення волі”, – йдеться у повідомленні.

Шановні громадяни, пам’ятайте, ким би не представився телефонний співбесідник, не повідомляйте ніколи особисті дані своєї банківської карти, особливо, CVV код, термін дії карти, одноразові паролі з повідомлень, дані для авторизації в онлайн-банкінгу. Не поспішайте проводити будь-які операції за вказівками співрозмовників, обов’язково перевіряйте достовірність інформації, яку вам надають невідомі, зателефонуйте на «гарячу лінію» банку або зверніться особисто до фахівця банківської установи.

Якщо відносно вас скоєно злочин, необхідно зібрати інформацію, що підтверджує факти вчинення щодо вас шахрайських дій та негайно звернутись до найближчого територіального відділення поліції або зателефонувати на спецлінію 102.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button