Пригоди

У Миколаєві затримали працівницю ліцею, яка працювала на російську розвідку

Вона створила та адмініструвала антиукраїнську групу в забороненій соцмережі "Вконтакте"

Цей материал також доступний

Служба безпеки України затримала ще двох агітаторів російських спецслужб у результаті контрдиверсійних операцій на півдні України, передає прес-центр СБУ. Зловмисники масово поширювали в інтернеті заклики на підтримку агресивної політики кремля та «приєднання» територій нашої держави до складу росії.

Так, у Миколаєві затримали працівницю місцевого ліцею, яка працювала на підрозділ інформаційно-психологічних операцій головного управління генштабу зс рф (відомого як гру). За вказівкою представника російської воєнної розвідки вона створила та адмініструвала антиукраїнську групу в забороненій соцмережі “Вконтакте”.

На ворожому інтернет-ресурсі поплічниця агресора публікувала “дописи”, в яких агітувала “приєднати” Миколаївщину до складу рф. Також вона “пропонувала” українцям не чинити спротив загарбникам і “погодитись” на захоплення південних регіонів нашої держави.

На Запоріжжі затримано представника місцевої громадської організації, який на початку повномасштабного вторгнення рф працював на колаборанта Стремоусова.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили обом ворожим агітаторам про підозру за ст. 436-2 Кримінального кодексу України.

Крім того, злочинну діяльність фігурантки з Миколаєва додатково кваліфіковано за чч. 1, 2 ст. 110 Кримінального кодексу України. Затримана перебуває під вартою.

Зловмисникам загрожують різні терміни ув’язнення, зокрема до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button