ПригодиТема дня

Брат скандального Казимирова отримав умовний термін за стрільбу з автомата у миколаївському дворі

Йому призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 3,5 роки з іспитовим строком

Цей материал також доступний

Суд призначав два роки іспитового терміну Аделю Сизоненко за стрільбу з бойового автомату у дворах багатоповерхових будинків у центрі Миколаєва під час комендантської години, про що ПН стало відомо з відповідного вироку суду.

Як відомо, аід час війни 27-річний Сизоненко “прославився” тим, що під час комендантської години 1 травня 2022 року, близько 10 години ночі, вийшов у двір багатоповерхівок на вулиці Садовій та зробив не менше 26 вистрілів з автомату АКС-74У.

Під час обшуку у нього було виявлено чотири споряджені магазини патронів до автомату, димову шашку. На місці було виявлено 27 стріляних гільз цього ж калібру.

Дії Аделя Сизоненко кваліфікували за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України, тобто хуліганство з використанням зброї. Його арештували з заставою 173 тисячі 670 гривень, яка незабаром була внесена, тому Сизоненко вийшов з СІЗО.

У червні цього року суд призначив до розгляду по суті це кримінальне провадження відносно Аделя Сизоненко.

Суд вказує, що при винесенні вироку враховував, що обвинувачений раніше вчиняв необережне кримінальне правопорушення, перебуває на обліку у лікаря нарколога, має малолітню дитину, приніс “позитивну” характеристику з роботи.

Також суддя вирішив врахувати його “каяття”. Крім того вказано, що Сизоненко приймає участь у благодійній діяльності “Благодійного фонду “з Україною” де його охарактеризували, як особу, яка “має активну громадянську позицію, спрямовану на подолання російської агресії” та за участі якої фондом було придбано транспортний засіб для потреб ЗСУ.

Крім того суд приймає, як пом`якшувальну обставину перерахунок обвинуваченим, як допомоги та підтримки ЗСУ, 173 тисяч 670 гривень, які вносилися в якості застави за Сизоненко, щоб він вийшов з СІЗО.

В результаті суддя Заводського райсуду Анатолій Лагода визнав Аделя Сизоненко винуватим у пред’явленому обвинуваченні за частиною 4 статті 296 КК України. Йому призначено покарання у виді позбавлення волі строком на три з половиною роки і одночасно звільнено від в’язниці з іспитовим строком на два роки.

Зброю та знайдені в Сизоненко боєприпаси суд вирішив повернути “за належністю”. Звідки вони у з’явилися та на якій підставі у раніше судимого та наркозалежного чоловіка – у вироку не вказано.

Нагадаємо, що у 2014 році Адель Сизоненко за кермом BMW збив на смерть жінку, яка переходила пішохідний перехід через проспект Центральний на перехресті з вулицею Фалєєвською. Його за це покарали трьома роками позбавлення волі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button