ПригодиТема дня

"Якби не рятувальники, згоріли б усі наші дачі", - мешканка Корабельного району про масштабну пожежу в Лупарево

"Горіла дуже велика територія на полях ліворуч від дороги, чорно було навкруги..."

Цей материал також доступний

В середу, 27 вересня 2023 року, масштабна пожежа (вогонь пройшов 7 гектарів) в екосистемі налякала мешканців Корабельного району м. Миколаєва, що мають дачі біля сел Лимани і Лупарево.

“Ми їхали на дачу вранці, і, не доїзджаючи до кінця Лупаревських ділянок, маршрутка зупинилася на дорозі біля зупинки “Бірюза”: водій не хотів їхати далі через щільну задимленість від великої пожежі. Горіла дуже велика територія на полях ліворуч від дороги, чорно було навкруги, ще й вітром добре розносилося. Ми одночасно бачили п’ять пожежних машин та іншої техніки. Ото рятувальники і не допустили, щоб вогонь перекинувся на дачі, врятували їх, бо згоріли б усі дачі… А вже після обіду вогонь тонкою цівкою перебіг через дорогу від поля на сторону Лиманівських дач, і загорілася одна з них, двоповерхова”, – розповіла для Кorabelov.info одна із стурбованих подією мешканок Корабельного району.

пожежа

Як повідомили в ГУ ДСНС України в Миколаївській області, о 10:00 до оперативно-диспетчерської служби надійшло відразу два повідомлення про займання сухої трави та чагарників на відкритих територіях: в с. Лупареве Галицинівської ОТГ та с. Новоруське Шевченківської ОТГ Миколаївського району. Орієнтовна площа пожеж на момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів склала 7 та 5 га відповідно. В обох випадках існувала загроза перекидання полум’я на дачні будинки та населений пункт. 

В с. Лупареве пожежу ліквідовано о 12:35 на площі 7 га. Через поривчатий вітер вогонь перекинувся на чотири господарчі будівлі. Завдяки оперативним діям рятувальників та вогнеборців МПО горіння ліквідовано та не допущено розповсюдження вогню на поряд розташовані дачні та господарчі будівлі.

На місці працювали чергові відділення 4, 5, 16 ДПРЧ, всього 8 одиниць спецтехніки, 48 чоловік особового складу ДСНС, чергова зміна оперативно-координаційного центра та вогнеборці місцевої пожежної охорони Прибузьке і Галицинівського загону МПО, а також державної пожежної команди Котляреве.

Додатково для підвозу води на місця направлялися водовозки аварійно-рятувального загону спеціального призначення та 5-ї ДПРЧ (з Корабельного району).

У с. Новоруське пожежу ліквідовано о 13:09 на площі 5 га.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button