Пригоди

Створили картинку «помсти», - ЗСУ пояснили, чому рф завдали удару по порожньому готелю в Одесі

За знищений штаб Чорноморського флоту

Цей материал також доступний

Росіяни вдарили ракетами по готелю біля морвокзалу в Одесі, щоб створили картинку «помсти» за знищений штаб Чорноморського флоту в Севастополі.

Про це повідомляє Міністерство оборони України в соцмережі Twitter.

“Цієї ночі російські ракети влучили в готель в Одесі. Жалюгідна спроба відплати за наш успішний удар по штабу російського флоту в Севастополі”, – зазначили в відомстві.

Як повідомила журналістам керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, вночі ворог масово атакував Одесу та Одеську область. Окупанти застосували комбіновану тактику з використанням дронів ударного типу та двох типів ракет – високоточних «калібрів» та надзвукових «оніксів».

“Удар припав по припортовій інфраструктурі. Зокрема, зруйновано будівлю Морського вокзалу та готелю, що поряд. Готель багато років не працює, але ворог сприйняв його як центр прийняття рішень і влучив саме по ньому. Також два “онікси” поцілили у зерносховище, воно зруйноване”, – розповіла Гуменюк.

Військова зазначає, що ворог застосовував тактику комбінованих маршрутів: максимально заплутуючи системи Протиповітряної оборони, він спрямовував ракети в різні напрямки, в різні регіони, але “заклавши” повернення до Одещини. За словами Гуменюк, таким чином противник намагався виснажити систему української ППО, але її результативність – надзвичайно висока.

“Внаслідок таких складних маршрутів, довелось працювати по ракетах просто над житловими кварталами, промисловою зоною. Внаслідок бойової роботи уламками було завдано пошкоджень складським приміщенням приватного підприємства, приватним будинком… Спалахували пожежі, які рятувальники дуже оперативно приборкали”, – розповіла Гуменюк.

Вона додала, що в Одесі постраждала жінка, яка внаслідок вибухової хвилі отримала поранення побитим склом.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button