Пригоди

НАБУ провело обшуки у екс-директора миколаївської «Зорі»

Розслідують імовірний факт заволодіння коштами

Цей материал також доступний

НАБУ і САП розслідують факт заволодіння коштами миколаївського державного підприємства «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект».

Про це йдеться в рішеннях Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в документах, НАБУ і САП розслідують імовірний факт заволодіння коштами при виконанні угод з консультантом – компанією-нерезидентом Vasvik Marine Consultants & Suppliers Limited, а також подальшої легалізації коштів. У межах цієї справи було проведено низку обшуків.

Зокрема, детективи прийшли зі слідчими діями до колишнього генерального директора заводу «Зоря»-«Машпроект» Юрія Марковцева та двох підприємців. Під час обшуків НАБУ вилучило телефони, ноутбуки та документи, пов’язані зі справою. У Марковцева знайшли на телефоні листування з працівником заводу «Зоря»-«Машпроект». Вилучена техніка визнана речовими доказами та на неї накладено арешт.

Нагадаємо, що Марковцев керував “Зорею”-“Машпроект” у 2013-2014 роках. Компанія Vasvik Marine Consultants & Suppliers Limited зареєстрована у Великій Британії. У судових документах сума ймовірних зловживань не уточнюється, говориться лише про особливо великі розміри даної суми.

Марковцев раніше був менеджером групи Метінвест, коли нею володіли олігархи Рінат Ахметов та Ігор Коломойський. Коли Марковцев керував “Зорею”, на заводі збирались звільнити 300 робітників воєнізованої охорони. При цьому керівництво “Зорі” підняло собі зарплатню в два рази.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button