Суспільство

Міненерго підготувало графіки відключень, але блекаутів не планує

Все залежить від повторних атак росіян на українську енергосистему

Цей материал також доступний

В Міністерстві енергетики узгодили графіки відключень електроенергії на випадок масованих обстрілів РФ об’єктів енергетичної інфраструктури. Проте наразі планів щодо відключень світла немає.

Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі телемарафону.

Все залежить від повторних атак росіян на українську енергосистему, які очікуються.

“По готовності генерації й розподільних мереж ми не плануємо відключень, не плануємо блекаутів. Але у нас є один великий виклик – це повторні атаки росіян на нашу енергосистему. Звичайно, ми їх очікуємо. За даними нашої і світової розвідки, росіяни планують продовжувати атаки на енергосистему”, – заявила вона.

Разом з тим, цьогоріч українські енергетики мають більше підготовки та розуміння щодо боротьби з наслідками масованих обстрілів. Крім того, небо України краще захищене системами ППО.

“Сподіваємося, що цього року нам вдасться бути більш готовими до атак і швидше відновлюватися, якщо все ж таки якісь пошкодження будуть. Ми не плануємо блекаутів і відключень, але операторами системи розподілу підготовлено графіки відключень, якщо раптом атаки росіян і пошкодження будуть такими, що нам доведеться впроваджувати ці графіки”, – повідомила заступниця.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button