Пригоди

Ворог намагався відновити втрачені позиції, - Генштаб

Протягом доби відбулось 25 бойових зіткнень

Цей материал також доступний

Противник і надалі ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору, здійснює обстріли як по військових, так і по цивільних об’єктах, внаслідок чого, на жаль, є постраждалі серед цивільного населення.

Протягом доби відбулось 25 бойових зіткнень. Про це повідомляють в Генеральному штабі ЗСУ.

Наразі оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Так, на Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили 5 атак противника в районі Кліщіївки та Білої Гори Донецької області. На цьому ж напрямку росіяни також намагалися відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області.

Крім того, на Авдіївському напрямку ворог безуспішно намагався наступати в районі Авдіївки Донецької області, а на Мар’їнському – атакувати українські позиції поблизу Мар’їнки, відбито майже 10 атак.

За даними Генштабу, не вщухають артилерійські та мінометні обстріли російськими окупантами прифронтових населених пунктів. Ворог завдає й авіаційних ударів по українських селах та містечках.

Водночас, українські оборонці продовжують наступати на Мелітопольському напрямку, а також вести наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку. Там ЗСУ знищують росіян та крок за кроком звільняють окуповані території.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала девʼять ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ уражено два зенітно-ракетних комплекси, девʼять артилерійських засобів, один склад боєприпасів та станція РЕБ противника.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button