Пригоди

"Мінськ" й "Ростов-на-Дону" перетворились на деталі: в ОК "Південь" оцінили наслідки удару по Севастополю

Корабель та підводний човен зазнали суттєвих уражень

Цей материал також доступний

Після удару по Севастополю, 13 вересня 2023 року, корабель “Мінськ” й підводний човен “Ростов-на-Дону” перетворились на деталі. Ймовірно російські терористи вже не зможуть використати їх в якості учасників Чорноморського флоту.

Про це розповіла начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в телемарафоні, повідомляє РБК-Україна.

Як відзначила Гуменюк, корабель та підводний човен зазнали суттєвих уражень й навряд чи можуть розраховувати на швидке відновлення. Водночас окремі фахівці стверджують про недоцільність їх ремонту.

“Тим більше що потужності, де ремонтувалися ці дві одиниці, дуже суттєво постраждали, і більше такої можливості поблизу немає. Потрібна складна логістична операція – і чи буде вона вартувати того, що буде на виході – навряд чи”, – розповіла Гуменюк.

За словами начальниці об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони, розвідка продовжую роботу по глибоких тилах.

“Та ділянка, яка полягає за нашою зоною відповідальності – від лівого берега вглиб материкової частини і сам півострів – це дуже потужне розгортання ворога з його базами та логістикою. Роботи буде багато. Але далекобійна зброя – це те, що нам допоможе”, – додала речниця ОК “Південь”.

“Мінськ” вже третій великий десантний корабель (і другий проєкту 775), який вдалося уразити Збройним силам України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button