Пригоди

Ексголова Херсонської ОВА Геннадій Лагута вчинив самогубство – депутат ВР

Версія про самогубство є неофіційною, причину смерті в ОВА не вказують

Цей материал також доступний

У ніч на неділю, 17 вересня 2023 року, помер колишній очільник Херсонської ОДА Геннадій Лагута. Раніше Служба безпеки оголосила йому про підозру у шахрайстві та підробленні документів. За неофіційною версією, він вчинив самогубство.

Про його смерть повідомили у Херсонській ОВА.

“Передчасно пішов з життя колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Геннадій Лагута. Висловлюємо щирі співчуття родині покійного та поділяємо її горе. Розуміємо гіркоту втрати усіх, хто знав, любив і поважав Геннадія Миколайовича”, – йдеться у повідомленні.

Причину смерті в ОВА не вказують.

Натомість обраний в окрузі на Херсонщині народний депутат України 8-го скликання Сергій Хлань у соцмережі Facebook повідомив, що Геннадій Лагута помер в лікарні. За його словами, ексочільника ОВА “довели до самогубства”.

“Він був головою Обласної адміністрації як раз в перший період вторгнення. Це його звинувачували в здачі Херсонщини, хоча в його обов’язках немає жодного слова про підготовки до оборони, такі завдання не ставились до моменту повномасштабного вторгнення та керівництво військами”, – написав Хлань.

пост

У коментарях до допису він зазначив, що колишній голова Херсонщини, ймовірно, вжив смертельну дозу пігулок і навмисно вчинив самогубство.

коментар

Депутат наголосив, що це саме Лагута облаштував Херсонську обласну адміністрацію у Кропивницькому. Водночас, за його словами, справи щодо держзради ексчиновника так і не завели.

“А знаєте, що справи щодо держзради по ньому так і немає? Є карна справа по скарзі дружини Колихаєва, яка вважала, що її чоловік задешево продав машину Лагуті. І от цією справою, суто цивільною, займалось ціле СБУ… Від мене єдина претензія до Геннадія, що він не захищався. Мовчав. Хоча йому було що розповісти цікавого. Мене просив не розповсюджувати те, про що мені розповідав, але обов’язково прийде на це свій час”, – додав нардеп Хлань.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button