Суспільство

Знання, що рятують життя: вчителі з Корабельного пройшли тренінги з домедичної допомоги

Педагоги ліцею ім. Олега Ольжича та гімназій №29 і №48 вже отримали сертифікати. ФОТО

Цей материал також доступний

Як надати першу допомогу, якщо щось трапилося з близькими чи оточуючими? Що робити в першу чергу у надзвичайній ситуації? Як зупинити кровотечу? Як тампонувати рани? Відповіді на ці питання вчителі Миколаївської гімназії №29 отримали від тренерів Ірини Гури і Сергія Учня під час теоретично – практичного тренінгу з надання першої домедичної допомоги при критичних кровотечах в межах проєкту First Aid Project. Проєкт реалізується за підтримки UEFA Foundation for Children.

Про це повідомляють в Миколаївській міській раді.

За 4 години насиченої роботи педагоги гімназії навчилися: накладати турнікет в будь-яких умовах, на будь-яку кінцівку собі і іншим, працювати з різними видами турнікетів; тампонувати рани різними засобами; накладати тиснучу пов’язку для зупинки некритичних кровотеч; спробували методи і способи зупинки вузлових кровотеч; дізналися і відпрацювали лайфхаки першої допомоги при кровотечах.

Манекени ділянок тіла з пораненнями дозволили якісно закріпити практичні навички.

тренінг з першої домедичної допомоги

тренінг з першої домедичної допомоги

По завершенню тренінгу всі учасники отримали сертифікати про проходження курсу.

тренінг з першої домедичної допомоги

“Управління освіти дякує тренерам проєкту Respawn school Ірині Гурі і Сергію Учню, які допомагають шкільному середовищу стати безпечнішим та адаптуватись до умов війни”, – подякували тренерам проєкту в міській раді.

Також про свою підготовку з тактичної медицини повідомили в Миколаївському ліцеї імені Олега Ольжича:

“Військові дії вимагають знань із тактичної медицини. Благодійним фондом «Hero of Ukraine» в особі менеджерки проєкту з тактичної медицини пані Олександри Блінцової проведено для учителів Миколаївського ліцею імені Олега Ольжича і Миколаївської гімназії №48 курс із «Тактичної медицини: алгоритм MARCH». Педагогічні працівники отримали базові знання з накладання турнікету і тампонування ран, відкриття дихальних шляхів і надання першої домедичної допомоги.

Зустріч тривала п’ять годин, і увесь час учасники відпрацьовували практичні навички, які роблять нас упевненіше, щоб не пасувати перед труднощами. 22 вчителі отримали сертифікати як свідчення набуття знань, з якими будемо створювати безпечне освітнє середовище.

Професіно і ефективно залучила до роботи пані Олександра Блінцова, чия ініціатива проведення заходу в нашому закладі відгукнулася вдячністю від усіх учасників”.

тренінг з першої домедичної допомоги

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button