Пригоди

Розшук: вандали на Миколаївщині наругалися над могилами загиблих воїнів ЗСУ

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальні провадження

Цей материал також доступний

14 вересня 2023 року до Первомайського районного відділу поліції звернулась 52-річна місцева мешканка з повідомленням про те, що на кладовищі, розташованому по вулиці Вознесенській у м. Первомайську, невідомі осквернили шість могил воїнів Збройних сил України, які загинули у війні, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від збройної агресії рф. Про це повідомляє Первомайський районний відділ поліції.

На місці події слідчо-оперативна група райвідділу поліції виявила та зафіксувала пошкодження на могилах загиблих воїнів у вигляді зірваних та спалених прапорів України, пошкоджених та погнутих флагштоків, розбитих та перевернутих могильних хрестів.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальні провадження за ч.2 ст.297 ККУ «Наруга над могилою, що призвела до осквернення та руйнування місць поховань військовослужбовців ЗСУ, які загинули захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від збройної агресії рф», та ч.1. ст.338 ККУ «Наруга над державними символами». Санкціями вказаних статей передбачено покарання до п’яти років позбавлення волі.

Правоохоронці вживають заходів щодо встановлення причетних до злочину осіб та притягнення їх до відповідальності.

“Звертаємось до громадян, які володіють будь-якою інформацією про обставини вказаного злочину, повідомити її до Первомайського районного відділу поліції за адресою: м. Первомайськ, вул. Грушевського, 29, або за телефонами (068) 314-29-49, (093) 877-09-74, (096) 064-72-72, 102”, – йдеться в повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button