Пригоди

В Миколаєві комбат використовував військових у якості охоронців приватного підприємства

Це відбувалося з початку березня 2020 року по липень 2021 року

Цей материал також доступний

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру командиру батальйону однієї з військових частин за фактами перевищення військовою службовою особою службових повноважень та зловживання владою, про що повідомляє пресслужба спеціалізованої прокуратури.

За даними слідства, в період з початку березня 2020 року по липень 2021 року командир, з метою використати своє службове становище у власних цілях, без укладення в установленому порядку відповідних договорів із військової частиною залучив трьох підлеглих йому військовослужбовців до здійснення охорони приватного об’єкту в Миколаєві.

Користуючись наданими йому службовими повноваженнями, підполковник надавав розпорядження про звільнення військовослужбовців від виконання їхніх безпосередніх службових обов’язків та внесення до графіків службового навантаження військовослужбовців, які отримували грошове забезпечення, передбачене за їх посадами.

Таким чином, за час перебування вказаних військовослужбовців поза місцем несення служби їм було нараховано та виплачено понад 530 тис. грн., чим державі завдано збитків.

Наразі підозрюваному готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Йому загрожує ув’язнення на строк до десяти років.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button