Пригоди

Миколаєвець запропонував знайомому отримати відстрочку від мобілізації за $3500

За скоєне підозрюваному загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна

Цей материал також доступний

24-річний миколаєвець запропонував своєму знайомому отримати відстрочку від мобілізації за 3500 доларів, про що повідомляє Головне управління Національної поліції у Миколаївській області.

“Зловмисник обіцяв вплинути на посадових осіб та анулювати документи про призов по мобілізації і ухвалення позитивного рішення щодо непризову громадянина на військову службу. Після отримання хабара правоохоронці затримали миколаївця у порядку ст. 208 КПК України. Слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру за одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави… (ч. 3 ст. 369-2 КК України)”, – йдеть у повідомленні.

Викрили протиправні дії миколаївця слідчі слідчого управління обласного главку поліції спільно із співробітниками управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області ДСР НПУ під процесуальним керівництвом Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 24-річний чоловік пообіцяв знайомому вплинути на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави щодо анулювання документів про призов по мобілізації та ухвалення позитивного рішення щодо непризову громадянина на військову службу по мобілізації.

Після отримання неправомірної вигоди у сумі 3500 доларів США правоохоронці затримали миколаївця у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 369-2 КК України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди». За скоєне підозрюваному загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button