Суспільство

Європейські партнери привітали миколаївців з Днем міста

На адресу містян надійшло багато слів підтримки і солідарності. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Громади та очільники європейських міст від початку великої війни підставили надійне плече допомоги українському народові. Крім підтримки наших співгромадян за кордоном та відправки гуманітарних вантажів, іноземні муніципалітети ініціюють угоди про співпрацю та дружбу з українськими.

“Миколаїв за останні півтора року уклав меморандуми про солідарність та співпрацю із сімома європейськими містами. Наші друзі – завжди поруч. Допомагають долати важкі випробування, протистояти наслідкам війни та планувати післявоєнне відновлення”, – повідомляє Миколаївська міська рада.

У День міста Миколаєва на адресу містян надійшло багато привітань та слів щирої підтримки і солідарності. Пропонуємо переглянути відеозаписи від наших надійних друзів.

Ганновер, Німеччина:

“Шановні друзі з Миколаєва, сьогодні ви відзначаєте річницю створення вашого міста.

У цей день хочемо ще раз запевнити вас у своїй підтримці.

Доля Миколаєва дуже близька нашим серцям. Багато людей із Ганновера долучаються до відправки гуманітарної допомоги, планують подальше співробітництво після війни.

Ганновер залишається поруч із вами у думках та вчинках.

Як і ви, ми сподіваємось на завершення цієї жорсткої війни та бажаємо миру Україні.

З днем народження, Миколаєве!”.

Сент-Гелієр, острів Джерсі:

“Вітаю! Для мене велике задоволення і привілей записувати це відео з нагоди святкування річниці заснування Миколаєва.

Як констебль міста Сент-Гелієр, я дуже радий тому, що наші міста стали побратимами. Ми уклали меморандум 24 лютого цього року, через рік після незаконного вторгнення Російської Федерації до вашої країни.

Я хочу, щоб ви знали, що жителі Сент-Гелієра стоять на боці України, і ми разом з вами!

Бажаємо вам гарного святкування, незважаючи на складні часи для вашої громади, незважаючи на те, що війна сильно змінила ваше життя.

Сподіваємось на якнайшвидше відновлення миру в Україні!”.

Крістіансанн, Норвегія:

“Шановний міський голово, пане Сєнкевич, шановні друзі та всі героїчні мешканці Миколаєва, прийміть вітання з 234-ю річницею міста!

Як і всі норвежці, ми були шоковані та налякані неспровокованим повномасштабним вторгненням росії в Україну більше 18 місяців тому.

Битва за Миколаїв розпочалась 26 лютого 2022 року. Місцева влада закликала містян будувати барикади, всі стали за захист міста. Невдовзі російські війська були відбиті від Миколаєва. Але атака завдала великої шкоди. У такі часи міжнародна солідарність та співпраця важливі, як ніколи.

5 травня мер Олександр Сєнкевич та мер Крістіансанну підписали Меморандум про партнерство між містами, як символ нашої дружби, солідарності та підтримки.

Разом із моїми колегами та мешканцями міста сподіваюсь відвідати вільний, незалежний та демократичний Миколаїв у найближчому майбутньому. Як заступник мера Крістіансанну, я вітаю вас із 234-ю річницею вашого міста.

Сміливих містян, міського голову Олександра Сєнкевича та органи місцевого самоврядування, яким вдається займатися міським господарством у таких критичних умовах.

Шановні мешканці міста, ми разом з вами!”.

Бедбург, Німеччина:

“Вітаю, Україно, вітаю, Миколаїв, вітаю, пане Сєнкевич! Із 234-ю річницею Миколаєва!

Чергова сумна річниця, адже війна продовжується та має сильний вплив на ваше життя.

Нам тут у Німеччині дуже важко уявити, через які важкі часи ви проходите. Понад півтора року триває війна. Ви обороняєтесь та повертаєте свої території.

Сподіваємось, що війна скоро закінчиться, та мир повернеться в Україну та до українців.

Більше року тому сотні жителів Миколаєва приїхали до маленького міста Бедбург. У нас 25 тисяч мешканців, нині тут і 300-400 миколаївців. Вони інтегровані в наше повсякденне і культурне життя, вони презентують вашу країну в нашій.

Ми дуже цінуємо це, адже вони стали активними членами нашого суспільства.

Ми продовжимо підтримувати вас і зараз, і після війни.

Вітаю вас із Днем міста, сподіваюсь, що ви знайдете хвилинку миру для святкування. Нам, людям, це іноді так потрібно. Сподіваюсь на скору зустріч!

Слава Україні!”.

Зіндельфінген, Німеччина:

“Шановні мешканці Миколаєва, шановний міський голово!

Від імені громади міста Зіндельфінген вітаю із Днем міста!

Ми на вашому боці у ці складні для України часи через повномасштабне вторгнення російської федерації.

Захоплюємось вашою силою та прогресом, якого ви досягли, підтримуємо ваші плани на майбутнє, на повне відновлення вашого міста.

Ми разом з вами!”.

Асоціація Нарбонна-Україна вітає Миколаїв:

Хелм, Польща:

“Шановний пане Сєнкевич, шановні мешканці Миколаєва!

Від імені мера міста Хелма, Якуба Банашека, ми бажаємо вам швидкої перемоги та миру, які є найголовнішими для всіх нас у цей час.

Сподіваємось, що наступні святкування Дня міста відбудуться в кращих умовах, у відновленій та відбудованій Україні, яка стане членом нашої європейської спільноти.

В той же час, хочемо запевнити вас у нашій солідарності, підтримці та допомозі, які є вельми затребуваними сьогодні.

Шановні партнери, ми з вами!

Хочемо побажати миколаївцям у цей особливий день всього найкращого, процвітання, справжньої незалежності вашої держави, здоров’я та миру.

Слава Україні!”.

Кутаїсі, Грузія:

“Дозвольте привітати вас із Днем міста від імені муніципалітету Кутаїсі.

Ми високо цінуємо партнерські відносини з містом Миколаєвом. Хочу побажати мешканцям Миколаєва та всієї України процвітання.

Щиро сподіваємось, що ситуація в вашій країні скоро стабілізується.

Кутаїсі чітко підтримує суверенітет України”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button