Пригоди

Зливав окупантам інформацію про ТЦК: у Миколаєві почали судити зрадника

Він почав співпрацю з ворогом у лютому 2023 року

Цей материал також доступний

У Центральному районному суді міста Миколаєва розпочато судовий розгляд обвинувального акту щодо 47-річного місцевого мешканця за ч.2 ст.111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), про що повідомляє пресслужба суду.

Відповідно до обвинувального акту, оголошеного прокурором, у лютому 2023 року, обвинувачений погодився за грошову винагороду надавати представнику рф інформацію про розташування та переміщення підрозділів Збройних сил України, об’єктів критичної інфраструктури у Миколаєві.

В подальшому, він прибув до Миколаївського обласного ТЦК та СП, де здійснив фото та відеофіксацію розташування будівлі, військовослужбовців, які перебували на території, входів та виходів. Також обвинувачений здійснював фіксацію одного з районних ТЦК та СП у м.Миколаєві.

Отримані файли він надіслав вищезазначеному представнику рф, за допомогою месенджеру Telegram, також він надав дані свого банківського рахунку для отримання грошової винагороди.

Обвинувачений у судовому засіданні не визнавав провину та погодився надавати покази в подальшому.

Судом визначено порядок та обсяг дослідження доказів, зокрема, вивчення письмових матеріалів, допит обвинуваченого, після чого суд перейде до дебатів.

Наразі, для надання прокурору часу, щоб підготувати документи, які підлягають дослідженню у засіданні оголошено перерву.

Йому загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button