Суспільство

На 534 млн грн порушень у сфері держзакупівель на Миколаївщині вже виявили аудитори в 2023 році

Перевіряли в січні – серпні 2023 року

Цей материал також доступний

Миколаївські аудитори проконтролювали використання коштів і майна на понад 4 млрд гривень у січні – серпні 2023 року. Про це сказано в листі від Держаудитслужби, який надійшов на пошту Кorabelov.info.

Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області здійснили 248 контрольних заходів, охопивши контролем фінансових і матеріальних ресурсів на суму 4,1 млрд грн. Зокрема, обревізували фінансово-господарську діяльність 11 підконтрольних об’єктів, провели державних фінансових аудитів – 3, перевірок закупівель – 17, моніторингів закупівель – 217.

«Під час ревізій виявлено порушень чинного законодавства, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму майже 51 млн гривень. Вжитими заходами, завдяки зусиллям аудиторів, забезпечено відшкодування порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму 24,3 млн гривень», – говорить начальник Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області Денис Яковлєв.

При проведенні моніторингів встановлені порушення у сфері закупівель на загальну суму понад 534 млн грн. За результатами моніторингів замовники відмінили торги по 23 процедурам на суму 26 млн грн та розірвали 34 договори на загальну суму 80,2 млн грн.

Правоохоронним органам передано матеріали 17 контрольних заходів, розпочато 7 досудових розслідувань, 16 матеріалів долучено до кримінальних проваджень. Вручено 3 письмові повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за результатами участі у перевірках правоохоронних органів. За вчинені фінансові порушення 15 посадових осіб притягнуто до матеріальної відповідальності, 4 особи – до дисциплінарної.

Керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій за результатами проведених заходів державного фінансового контролю прийняли 18 управлінських рішень, прийняли до врахування 48 пропозицій, наданих за результатами державного фінансового аудиту.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button