Політика

«Повинні повертати людей», - у мерії вважають доцільним під час війни будувати дороги й облаштовувати парки у Миколаєві

Якщо за парками не доглядати, то їх далі буде складно відновити

Цей материал також доступний

Міська влада навіть під час війни повинна витрачати кошти на облаштування Миколаєва. Про це заявив перший заступник міського голови Миколаєва Віталій Луков в ефірі телеканалу МАРТ.

“Маючи можливість рухатись по Україні у відрядженнях, я бачу, що будівництво йде кругом. Не можна говорити, що тільки місцева влада щось будує, що могло зачекати. У нас йде розширення доріг, ремонти мостів, які, мабуть, могли б ще постояти, йдуть інші будівництва. Країна живе, і ми не повинні чекати кінця війського стану, а потім починати все будувати. У нас не вистачить ні часу, ні зусиль, ні людей, нічого. Є речі, які потрібно відновлювати, які можливо відновлювати. Є речі, в які потрібно вкладати, щоб зберегти, якщо вони не зруйнувались через безпосередньо обстріли, вони можуть зруйнуватись через недостатній догляд або несвоєчасне реагування. Це стосується і парків. Парк відроджується десятиліттями, якщо ми зараз допустимо, що вони загинуть, то потім довго це будемо відновлювати”, – сказав він.

Також, за його словами, владі Миколаєва потрібно думати, як повертати людей, які поїхали з міста через війну.

“Ми знаємо динаміку, яка є негативною, про бажання тих, хто хоче повернутися як з-за кордону, так і з інших регіонів України. Чим довше буде йти війна, тим цей відсоток тих, хто не хоче повертатись, буде збільшуватись. Чим можна повернути людей? Звичайно, роботою. Беззаперечно, економіка – це головний чинник міграції людей. Наступне – це безпека і комфорт проживання. Миколаївці, які знаходяться за межами міста, звикають за ці місяці та роки до того, як живуть в інших місцях. І повернутися до Миколаєва до великого вторгнення без особливих змін, це буде ще однією причиною повернутись до міста, забрати речі і виїхати звідси назавжди. Тому тут має бути комплексний підхід”, – сказав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button