Суспільство

Мова має значення: в Корабельному за тиждень обстежили 75 установ

За порушення закону встановлено адміністративну відповідальність

Цей материал також доступний

У Миколаєві перевіряють об’єкти торгівлі та сфери послуг на дотримання вимог Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».Поо це повідомляє Миколаївська міська рада.

“Нагадаємо: згідно з законом, зовнішня реклама, оголошення, вказівники, вивіски та інша публічно розміщена текстова, візуальна і звукова інформація, що використовується для інформування про товари, роботи, послуги мають подаватися державною мовою. Мовою обслуговування споживачів в Україні є державна мова”, – нагадують миколаївцям в міській раді.

За порушення закону встановлено адміністративну відповідальність.

Упродовж минулого тижня в Корабельному районі обстежили 75 установ. Фахівці виявили 8 порушень та надали 7 попереджень. Під час рейдів з підприємцями провели роз’яснювальні бесіди.

У Центральному районі перевіряли заклади торгівлі по вул. Маріупольській та Великій Морській. Обстежили 15 об’єктів та виявили численні порушення. Власникам 4 закладів надали попередження.

В Інгульському районі за минулий тиждень обстежили 71 об’єкт. Фахівці адміністрації району виписали 21 попередження щодо усунення виявлених порушень.

На території Заводського району оглянули 29 об’єктів торгівлі та сфери послуг. Виявили 10 порушень. Із власниками провели роз’яснювальну роботу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button