Суспільство

"Є зрадники по тупості, а є - за умислом. Перших звинувачувати сильно я б не хотів", - Кім про інформаторів фсб

"Зрадники здебільшого сидять у тюрмі. СБУ дуже гарно попрацювало", - каже голова ОВА. Відео

Цей материал також доступний

На Миколаївщині є дві категорії зрадників – “зрадники по тупості” та “зрадники за умислом”, про що в інтерв’ю для “Подробиці” зазначив очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

“Зрадники здебільшого сидять у тюрмі. Наша СБУ дуже гарно попрацювала. У нас, якщо не помиляюсь, найкращий показник в Україні щодо відпрацювань по зрадникам…

Немає рецепту, який пояснює, чому (та чи інша людина – прим.) зрадник. Зазвичай це люди, які не дуже добре думають і є якась образа на щось. Здебільшого вони роблять назло. Наприклад, він працює таксистом, він зранку прокинувся і цілий день працює, ввечері жінка питає, де гроші. Тобто, сіре сумне життя. А тут він агент 007, з ним розмовляє фсб, а вони там вміють вербувати. Перші слова – і його може затягнути. Тому звинувачувати сильно я б не хотів тих, хто зробив цю помилку, але вони будуть відповідати в залежності від шкоди, яку нанесли. Для мене зрадники – це розумні, інтелігентні, на посаді і чітко розуміли, що вони роблять, і заради користі – за посаду у майбутньому, ще заради чогось. Є зрадники по тупості, а є зрадники за умислом. В нас і такі, і такі є”, – сказав він.

Що стосується інформаторів, які наводять ворожий вогонь по цивільним, то Кім доволі жорстко висловився про те, яким могло би бути покарання для них.

“Зазвичай люди не усвідомлюють, що їхня інформація призводить до загибелі людей. І вони будуть за це відповідати. Думають, що всіх піймають, окрім них. Хтось навмисно наводить на людину, яка його образила… Бували випадки, коли наводили на підприємство чи минуле місце роботи, звідки його вигнали. Для мене вони – поганці. Якщо можна було б їх розстрілювати, я б розстрілював. Але тут дуже важко дати справедливу оцінку, тому що ми емоційно зараз теж напружені і можемо на емоціях прийняти більш суворе рішення, ніж воно має бути”, – сказав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button