ПолітикаПригоди

Під час нічної атаки на Україну російські "шахеди" впали та здетонували в Румунії - там спростовують цю інформацію

Це сталося під час удару окупантів в районі Ізмаїльського порту

Цей материал також доступний

Під час нічної атаки російських окупантів на Україну в ніч на понеділок, 4 вересня 2023 року, іранські дрони-камікадзе Shahed впали і здетонували на території Румунії. Про це повідомив речник українського Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко на своїй сторінці у Facebook, додавши це сталося під час удару окупантів в районі Ізмаїльського порту.

«Це чергове підтвердження того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, а й безпеці сусідніх країн, у тому числі держав-членів НАТО», — наголосив він.

Представник МЗС України закликав партнерів Києва прискорити додаткові постачання систем ППО та ПРО, а також бойової авіації. Він додав, що це посилить захист інфраструктури України та суміжних держав.

У свою чергу, Міністерство національної оборони Румунії заявило, що дрони, які впали на території країни, не несли прямої загрози.

«Міністерство національної оборони категорично спростовує інформацію в публічному просторі щодо так званої ситуації, що сталася в ніч з 3 на 4 вересня, коли російські безпілотники нібито впали на національну територію Румунії… Засоби нападу, використані російською федерацією, жодного разу не створювали прямих військових загроз національній території або територіальним водам Румунії», – йдеться в заяві.

Також Міноборони Румунії зазначило, що в режимі реального часу стежили за ситуацією під час атаки російських БПЛА на інфраструктуру в районі українських портів на Дунаї. Також міноборони заявило, що «вжило посилених заходів пильності» в національному наземному, морському та повітряному просторі та сприяє зміцненню оборони та стримування на східному фланзі «відповідно до національного плану та планів союзників».

При цьому Міноборони Румунії засудило російські атаки на цивільні цілі та інфраструктуру України, охарактеризувавши їх як невиправдані та такі, що глибоко суперечать нормам міжнародного гуманітарного права.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button