ПригодиСуспільство

До кінця року розмінують 85 тисяч гектарів Миколаївщини, — повідомив Кім

Очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім позитивно оцінив темпи розмінування регіону.

Наразі розміновано вже 60 тисяч гектарів області, до кінця року планується вийти на показник у 85 тисяч гектарів, повідомив він в ефірі телеканалу «Апостроф TV».

— [З початку повномасштабного вторгнення] 288 тисяч гектарів були заміновані. Не усі ці землі щільно заміновані. Тобто це території, де були росіяни і які можуть бути заміновані. Впродовж року розміновано понад 60 тисяч гектарів. Цього року планується розмінувати 85 тисяч гектарів. Ми встигнемо. Йдемо швидко, але хочеться ще швидше. У нас працюють й міжнародні компанії, й сапери, й військові, й поліція. Ця робота ведеться вже більше року, — сказав він.

Очільник ОВА також розповів про важкі ситуації з розмінуванням області: «Є зони, де маємо «каскадне замінування». Там дуже небезпечно навіть військовим. Там ніяк не можна швидко поновити землеробство».

Нагадаємо, що Україна отримає понад 240 мільйонів доларів на гуманітарне розмінування від міжнародних партнерів. Також до кінця року надійдуть піротехнічні, розмінуючі, підривні машини, металодетектори.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button