Пригоди

Затримано: на Миколаївщині посередник пропонував "відмазати" від служби військовозобовʼязаного

Зловмисник може отримати до 10 років позбавлення волі

Цей материал також доступний

На Миколаївщині затримали посередника, який пропонував військовозобовʼязаному “послугу” по зняттю з військового обліку у зв’язку з непридатністю до несення служби, про що повідомив начальник Головного управління Національної поліції України в Миколаївській області.

$2500 за зняття з військового обліку у зв’язку з непридатністю до несення служби. Саме за таку суму 23-річний посередник пропонував “відмазати” військовозобовʼязаного, який був викликаний для проходження військово-лікарської комісії. Після отримання хабара слідчі затримали “рішалу”, – написав Сергій Шайхет.

Фігуранту повідомили про підозру за пособництво в одержанні службовою особою, неправомірної вигоди… (ч.5 ст.27, ч.3 ст.368 КК України). Зловмисник може отримати до 10 років позбавлення волі.

За словами Шайхета, поліцейські встановлюють усіх інших осіб, причетних до незаконної схеми.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що 30 серпня 2023 року громадянин, діючи за попередньою змовою із невстановленою наразі посадовою особою одного з медичних центрів Миколаївської області, за неправомірну вигоду в сумі 4000 доларів США запропонував військовозобов’язаному допомогти у вирішенні питання із визнанням його непридатним до військової служби. За ці кошти ділок пообіцяв надати йому фіктивні документи про непридатність до військової служби за станом психічного здоров’я, що унеможливлює призов на військову службу за мобілізацією”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button