Суспільство

Реконструкцію водогону фінансує держава: Миколаївводоканал на цьому значно економить кошти

Планують замінити 12 чи 13 ділянок за рахунок державного бюджету

Цей материал також доступний

У Миколаєві розробили та готуються реалізувати за рахунок державного бюджету масштабний проєкт реконструкції водопровідних мереж міста. Про це в ефірі телеканалу “МАРТ” розповів генеральний директор комунального підприємства “Миколаївводоканал” Борис Дуденко.

“Проєкт дуже масштабний, складається з 12 чи 13 ділянок водогону, які будуть замінені. Це водопроводні мережі діаметром від 500 до 1000 мм. Це основні артерії міста. Будуть замінені дуже серйозні ділянки. Буде замінена ділянка від очисних споруд до третього підйому, ділянка від вулиці Садової до вулиці Архітектора Старова, також велика ділянка по проспекту Центральному. Були визначені саме ті водогони, які найбільше дошкуляють і при аваріях на яких доводиться надовго відключати від водопостачання велику частину міста… Права замовника передані обласній військовій адміністрації, сьогодні вже пройдені всі експертизи, проєкти створені та розміщені на майданчику “Прозоро”, а роботи розпочнуть після обрання підрядників”, – сказав він.

У Миколаєві оголошено 12 тендерів на реконструкцію водопроводу майже за 1,4 млрд.
Три ділянки – в Корабельному районі

“Миколаїв отримає стабільне водопостачання, отримає незалежність від тих мереж, які нам пошкодила солона вода. Нові труби по нових ділянках будуть прокладені з умовою регуляції тиску, нахилів і таке інше. Це все буде враховано… Для нас це значна економія коштів, це значна економія ресурсів на ремонтах, на виїздах і таке інше“, – сказав Дуденко.

Мова – про водопровідні мережі в самому Миколаєві. Тобто це ще НЕ про подачу пресної води миколаївцям.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button