Суспільство

Нема укриттів для водіїв на випадок тривог, - миколаївські патрульні пояснили, чому не обмежують рух для фур у спеку

Місця відстою повинні бути забезпечені захисними укриттями, - вважає керівник УПП

Цей материал також доступний

Начальник Управління патрульної поліції в Миколаївській області Віталій Даніла пояснив, чому під час денної спеки великовантажний транспорт не може залишатись на в’їзді до міста.

“Стосовно ігнорування введення теплового режими — зазначу, що ми неодноразово повідомляли та інформували Миколаївську міську раду, що введення обмеження в русі великовантажного транспорту при високих температурах призведе до скупчення перед містом великої кількості транспортних засобів та водіїв, які на даний час не забезпечені місцями відстою, які, враховуючи війну в країні та можливі обстріли, повинні бути забезпечені укриттями на випадок повітряних тривог, оскільки це може спричинити людських втрат пересічних громадян. Тож, з метою повноцінного виконання вимог визначених у рішенні виконавчого комітету Миколаївської міської ради №497 від 07.07.2023р. “Про обмеження руху великовагових транспортних засобів по вулицях м. Миколаєва при високих температурах повітря”, ми вважали і вважаємо за необхідне вирішити питання забезпечення комплексу заходів та засобів, а саме:

  • встановити на під`їзних дорогах до міста Миколаєва відповідні дорожні знаки;
  • забезпечити місця відстою великовагових транспортних засобів;
  • встановити інформаційні панно з позначенням місць відстою великовагових транспортних засобів;
  • з метою зменшення ризику можливих людських втрат, пропонуємо встановити та облаштувати місця для укриття водіїв поблизу від місць відстою великовагових транспортних засобів”, – повідомив керівник УПП Миколаївщини.

Раніше кожного року Служба автомобільних доріг у Миколаївській області (на даний час вони – у стадії реорганізації) приймали рішення про обмеження руху в температурний режим, оскільки вони є балансоутримувачем даних ділянок доріг, і це рішення виконувалось по всій області.

“Ми неодноразово обговорювали з міською владою на спільних зібраннях ці проблеми та наголошували, що ми не маємо права взяти на себе відповідальність за життя та здоров’я громадян, які можуть постраждати від таких рішень”, – зазначив Віталій Даніла.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button