Суспільство

У Миколаєві безкоштовно встановлюють слухові апарати тим, хто цього потребує

У місті впродовж шести років працює програма безоплатного забезпечення слуховими апаратами

Цей материал також доступний

У Миколаєві впродовж шести років працює програма безоплатного забезпечення слуховими апаратами громадян, які потребують протезування, у 2022-2023 роках на ці цілі з міського бюджету спрямували майже 640 тисяч гривень.

“Допомагають і дітям, і дорослим. За інформацією міського управління охорони здоров’я, діти, які стоять на обліку та нині перебувають у місті, слуховими апаратами забезпечені. Черги на цей рік немає. Сімейні лікарі підтримують зв’язок з тими, хто виїхав, щоб у разі повернення одразу вирішити питання. Усім дорослим, які стали на облік вперше, до кінця року апарати встановлять. Крім того, частково виконають заміну пристроїв, які слугували пацієнтам 3-5 років. Жителі міста, які постраждали від бойових дій, отримають допомогу першочергово”, – йдеться у повідомленні пресслужби міськради.

Підбір та встановлення слухових апаратів виконують на базі ЛОР-відділення Міської лікарні №4.

Слід звернутися до сімейного лікаря та отримати електронне направлення до отоларинголога. Попередня консультація цього фахівця дуже важлива, адже перед встановленням пристрою треба виключити запальні процеси вуха.

Після консультації за направленням прийти на прийом до сурдолога – спеціаліста, який визначить потребу у слухопротезуванні та тип апарату. Запис в реєстратурі лікарні: 0512 47 08 96.

Обстеження пацієнтів проводиться за допомогою сучасного аудіометру. Місто продовжує покращувати оснащення – для відділення до кінця року коштом бюджету громади придбають новітній діагностичний пристрій.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button