ПригодиСуспільство

Здай корупціонера - отримай 10%: в Україні запускають портал для викриття фактів незаконного збагачення

Це станеться на початку вересня

Цей материал також доступний

На початку вересня 2023 року в Україні планують запустити портал, на якому мешканці зможуть повідомляти про факти корупції, а самі анонімні викривачі корупціонерів зможуть отримати 10% від предмета корупційного правопорушення після рішення суду. Про це повідомив голова Національного агентства із запобігання корупції Олександр Новіков в ефірі телемарафону.

За його словами, мова йде про спеціальний ресурс, який забезпечить анонімне надсилання повідомлень працівниками організацій про корупцію в їхніх компаніях, які потраплятимуть або її керівникам, або уповноваженим із запобігання корупції, а також правоохоронним органам, як НАБУ, ДБР, НАЗК та Нацполіції. Портал врахує рекомендації Євросоюзу і досвід інших держав із побудови взаємодії з викривачами.

Новіков також додав, що анонімні викривачі зможуть отримати 10% від предмета корупційного правопорушення після рішення суду. При цьому розмір винагороди не може бути понад 14 мільйонів гривень.

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. Аркадий , вот же ты наивный !!!!! 30 лет не помогало , 2 года почти война идёт , все только хуже стало и вдруг поможет !!!!!!!! А ты думаешь , кто либо будет рассматривать твою кляузу без весомых доказательств , документы , факты , а не просто , что ты знаешь что то , только где ты будешь иметь все необходимые документы , тебе наверно их сам коррупыионер протянет !!!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button