Суспільство

На гімназії в Корабельному районі з'явився стінопис з духовним посилом Сковороди

На муралі – цитата: "В собі криницю людям я копав"

Цей материал також доступний

В навчальному закладі, розташованому в Корабельному районі міста Миколаєва, з’явився мурал, авторами якого є художники Дмитро Сліпуха, Олена Волошина та Дмитро Волошин. Про відкриття стінопису повідомлило Управління освіти Миколаївської міськради:

“На одній з гімназій нашого міста в буремний час з’явився стінопис з духовним посилом Григорія Сковороди… Його образ – хлопчина-підліток. Цей вік обрано невипадково, адже стінопис щодня бачитимуть учні гімназії підліткового віку. Послання на муралі – “В собі криницю людям я копав” – це життєва позиція Григорія Савича і послання всім нам. Знання є благом для людини, людина здобуває знання, щоб надалі її життя було корисним для інших, не лише для неї самої.

У собі самому можна розкопати джерело щастя, внутрішньої сили, самодостатності, стійкості. Для цього потрібні зусилля і опертя на мудрість давнини – як при копанні криниці”, – йдеться в повідомленні.

Етична настанова Григорія Сковороди звучить так: “Збери всередині себе свої думки і в собі самому шукай справжніх благ. Копай всередині себе криницю для тої води, яка зросить і твою оселю, і сусідську”. Ця повна цитата буде оформлена на муралі разом із посиланням – штрих-кодом на філософський журнал “Ідеаліст”, який випускається Культурною асоціацією “Новий Акрополь” в Україні.

“Миколаїв – місто на воді, тому образ криниці невипадковий. На стінописі бачимо, як чиста вода криниці від душі Сковороди поєднується хвилею і розчиняється із зірками, які уособлюють нашу галактику – Чумацький шлях. Це також символічно для міста Миколаїв – саме через ці місця проходив шлях чумаків за сіллю до чорноморського узбережжя Криму”, – зазначають у міському управлінні освіти.

Читайте новини першими

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button