Пригоди

Ракетний удар рф по Чернігову: є загиблі та близько 100 постраждалих, серед яких і діти

ОНОВЛЕНО. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Ранком суботи, 19 серпня 2023 року, російські окупанти вдарили балістичною ракетою по центру Чернігова. “Суботній святковий ранок. Люди йшли з церкви з корзинками посвячених яблук… Травмовано 37 людей, серед яких 11 дітей. Усім надається медична допомога”, – повідомляв одразу після трагедії очільник МВС. Спочатку йшла мова про шістьох загиблих.

“Дівчинка, яка померла, – це шоста жертва шести років. Патрульна намагалися надавати першу допомогу, наклали турнікет, дуже велика втрата крові була. На жаль, лікарі не змогли її врятувати”, – сказав Ігор Клименко. За його словами, мама дитини – у важкому стані, багато людей потребують хірургічного втручання.

Пізніше в Чернігові виявили тіло ще однієї жертви (невпізнана жінка): кількість загиблих зросла до 7. За медичною допомогою звернулося 90 поранених. З них 10 поліцейських та 12 дітей. Госпіталізовано 25 людей. 12-річну дівчинку терміново доставляють реанімобілем до Києва. Дитина знаходиться в тяжкому стані.

За даними ДСНС, внаслідок російського удару балістикою відбулося руйнування даху драмтеатру з послідуючою пожежею. Також пошкоджено скління вікон 3 Державних пожежно-рятувальних загонів.

На даху одного з будинків також розгорілася пожежа. Рятувальники ДСНС оперативно загасили вогонь. На місці працюють 20 слідчо-оперативних груп поліції Чернігівщини та 2 криміналістичні лабораторії.

У соцмережах зазначають, що 19 серпня у центрі Чернігова проходила виставка дронів, яку активно афішували протягом останнього тижня. Місцеві жителі стверджують, що на захід прийшло багато цивільних, зокрема дітей.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button