Суспільство

Мабуть, перша в Україні: дівчина в Києві змінила своє "по батькові" на "по матері"

Вона це зробила, як тільки їй виповнилося 16 років

Цей материал також доступний

У Києві 16-річна дочка засновниці проєкту “Всеосвіта” Лесі Литвиненко змінила своє ПІБ – з “по батькові” на “по матері”, про що на своїй сторінці в Facebook розповіла сама жінка.

“Як виповнилося цій дитині 16, змінила собі ПІБ — Литвиненко Станіслава Лесіївна. Мабуть, в Україні це перша жінка з жіночим “по батькові”. Прізвище взяла свого справжнього батька, який її виховав. Ім‘я обрала те, яким я її хотіла назвати при народжені. Тільки по батькові викликає непорозуміння — “по батькові” має бути, а не “по мамкові”.

Знаєте, є багато чоловіків, які здатні запліднити, багато жінок, які здатні народити, проте не всі вони здатні виховати дорослу відповідальну людину. Мабуть, виховання є найскладнішим процесом у дорослішанні дітей.
Наше виховання вплинуло на її вибір носити моє ім‘я “по батькові”, демонструючи глибоку повагу саме до матері. Мабуть, наші дискусії щодо біблійної нерівності вплинули на її світогляд. В Біблії жінки були товаром, і особисто мене це завжди обурювало, особливо в контексті родослівної”, – зазначила вона.

Також жінка зазначила, що її дочка є феміністкою.

“Вона ще дитина, багато чого не розуміє і ми мусимо постійно пояснювати, що “права жінок”, це не про “пісяти навстоячки”, це право бути рівною в соціальному житті та самостійно обирати життєвий шлях і нести відповідальність за свій вибір. Я стала для своєї дитини прикладом щасливої та сильної жінки. Я ніби незалежна, але я хочу залежати від свого чоловіка, я хочу аби він головував у нашій родині. Мені безмежно пощастило, коли я робила свій вибір вдруге і обрала такого інтелектуально сильного партнера. Для моєї доньки це взірець справжньої родини, коли стосунки щирі і чоловік поважає та підтримує дружину на найвищому рівні. Саме тому мій чоловік підтримав бажання Стасі обрати нові ПІБ. Я була проти, а він підтримав її”, – додала вона.

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. отак і втрачають люди свою ідентичність дурними вчинками. з'являються потім "громадяни світу", "люди миру",мені плювати на кордони, на історію, на мій рід. коли відчим вирішує замість матері дуже вагомі питання то це говорить про те, що рідна матір якраз не є авторитетом для дочки, а дочка користується слабкістю та безпорадністю вітчима.

    1. Её дело , захотела изменить , значит на то есть причины , отец ушёл , алкоголик , ещё чего нибудь , так чего его вдруг отчество носить !!!!!! Но выходит ересь какая то , Лесеевна )))))))))

  2. А чому перша? Хіба у миколаївській ОДА ( чи мерії) не працювала така цікава дама? не пам'ятаю як її точно звали, але по-батькові у неї точно було жіноче..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button