Пригоди

Обстріли Миколаївщини не припиняються. Хоча їх стає менше, - ОК "Південь"

Раніше при інтенсивності 50 обстрілів за добу було 300-400 снарядів, зараз - 220

Цей материал також доступний

Війська РФ станом на 12 серпня 2023 року продовжують завдавати удари по Миколаївщині з тимчасово окупованого Кінбурнського півострова. Втім, кількість снарядів, якими російська армія обстрілює громади області та акваторію Дніпро-Бузького лиману, поменшала.

Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони “Південь” Наталія Гуменюк.

За її словам, протягом минулої доби окупаційні війська здійснили понад 50 обстрілів в зоні відповідальності ОК Південь”.

“Обстріли не припиняються. Хоча їх стає менше, і характерна ознака — використання снарядів значно менше. Це і на Миколаївському напрямку, де російські війська б’ють з берега Кінбурнської коси, і з лівого берега Херсонщини. Але при тому використали приблизно 220 снарядів, якщо раніше при інтенсивності 50 обстрілів за добу було 300-400 снарядів. Їм не вистачає того, чим вони намагаються тиснути на мирне населення”, — сказала Наталія Гуменюк.

На лівому березі Дніпра триває контрбатарейна боротьба, Сили оборони завдають удари по зосередженню військ та зброї РФ.

“І це результат нашої бойової роботи. За минулу добу знищені два пункти збереження боєприпасів, одна крупнокаліберна гармата, два човни пішли за курсом руського корабля і разом з ними диверсійно-розвідувальні групи. Загалом знищили 15 окупантів, 12 одиниць техніки, зокрема і зенітно-ракетний комплекс “Стріла”. Тому ворог продовжує тиск, але відчуває дірки в логістиці, які ми забезпечили до того”, — наголосила речниця ОК “Південь”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button