Пригоди

Як у Норвегії: в зруйнованій громаді на Миколаївщині хочуть побудувати 50 нових будинків з сендвіч-панелей

Шевченківська громада одна з тих, що найбільше постраждали від російської агресії

Цей материал також доступний

У Миколаївській області на території Шевченківської громади планують побудувати 50 нових будинків з сендвіч-панелей, про що йдеться у статті “НикВести”. За словами голови Шевченківської громади Олега Пилипенка, “це буде новий житловий масив, але в конкретному населеному пункті громади”.

“Зараз є домовленості з декількома фондами щодо побудови житла. Ми виділили земельну ділянку, провели інвентаризацію й зараз знаходимося на моменті отримання містобудівних умов. Це будуть будинки з сендвіч-панелей. Орієнтовно це буде близько 50 будинків. Це перший етап проєкту”, — розповів він.

Пріоритетність в отриманні цих осель ще не визначили, однак попередньо перевагу отримуватимуть багатодітні сімʼї або маломобільні жителі.

“Звичайно, що це будуть люди, які були зареєстровані у громаді до повномасштабного вторгнення і їх будинки повністю знищено”, — уточнив він.

Шевченківська громада одна з тих, що найбільше постраждали від російської агресії на території Миколаївської області. Точну суму збитків, заподіяних росіянами селам громади, називати зарано, проте наразі вона сягає приблизно більше двох мільярдів гривень.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button