СуспільствоТема дня

Невже вистачає? "Військові використали тільки половину виділених їм коштів", - влада Миколаєва

Розповів голова бюджетної депутатської комісії міськради

Цей материал також доступний

Зараз, коли країна знаходиться в стані війни з рф, бюджет міста Миколаєва – як заявив у сюжеті ТРК “Март” давнішній соратник мера Сєнкевича (вони разом перебігли з партії “Самопоміч” у партію “Пропозиція”), глава бюджетної коміссії Миколаївської міськради Федір Панченко – є неідеальним:

“Я не можу сказати, що наш бюджет ідеальний з цієї сторони. Я жодного ідеального бюджету не бачив. Але він десь посередині між тим, щоб багато фінансів відправити на стратегічні напрямки, і між тим, що місто повинно виглядати і бути охайним, прибраним і забезпечувати базові потреби для громадян навіть під час війни. Саме для цього існує місцеве самоврядування.

Ми не приймаємо участі у бойових діях, не приймаємо політичні рішення на рівні держави. Ми повинні в першу чергу забезпечувати побутові потреби громадян. Все інше – це додаткове навантаження, яке ми також намагаємося не відкидати і також виконувати”.

Що стосується військових – їм купують квартири, а також виділили з бюджету міста на їхні потреби ще 200 млн грн.

“У нас зараз два основних напрямки фінансування щодо того, що стосується військових. По-перше, це купівля квартир для військових. З бюджету міста в цьому році виділено на ці цілі 200 мільйонів гривень. Ми отримали субвенцію від державного бюджету у 111 мільйонів гривень і додатково 12 мільйонів гривень – на іншу категорію осіб. Таким чином, ми легко можемо порахувати, що тільки на квартири у Миколаєві у цьому році виділено 323 мільйони гривень, що для Миколаєва величезна сума, яка, я думаю, навіть вплине на ринок нерухомості у Миколаєві”, – розповів Федір Панченко.

Він зазначив, що військові використали тільки половину коштів, виділених їм з бюджету міста:

“Другий напрямок фінансування – 200 мільйонів гривень вільного призначення для військових. Тобто ми взагалі не диктуємо їм, ми передаємо гроші військовим, і вони вирішують, що на них купляти. З цих коштів, а вони були виділені на початку року, на теперішній час використана половина. Тобто майже ще 100 мільйонів гривень у вільному залишку в нас, і військові їх до кінця року можуть використати так, як будуть вважати за потрібне.

Тому логічно, що додатково виділяти ще кошти, щоб там була просто сума залишку – у цьому на теперішній час немає сенсу. Якщо вони всі будуть використані і терміново буде потреба ще виділити кошти на наших військових – я думаю, що міський голова і всі мої колеги підтримають, ми знайдемо, де зняти, від чого відмовитись, і надамо додаткову допомогу”, – підкреслив голова бюджетної депутатської комісії міськради.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button